Facebook Toestaan Niet toestaan

Drieborg 1 bereikt finale nacompetitie

12 juni 2022 16:15

Spanning, sensatie en een geweldige sfeer hebben de meegereisde supporters vandaag ervaren. De spanning was duidelijk te voelen. In de bus was het de heen reis erg stil. Begrijpelijk, want voor 95% van de spelersgroep was het de eerste keer dat er nacompetitie gespeeld wordt.

De gastheren zijn in het begin iets brutalere en komen na 5 minuten spelen al op voorsprong. Hierna gooit Drieborg de schroom van zich af en bewijst voetballend de betere ploeg te zijn. Tot scoren komen het alleen nog niet.

Na de rust gaat Drieborg prima verder en kan de gelijkmaker niet uitblijven. Sven Glazenburg weet rond de 60ste minuut de 1-1 binnen te tikken en nog geen 10 minuten later maakt hij ook zijn 2de treffer op aangeven van Tim Bakker. Pekelder Boys heeft niks meer te verliezen en zet alles op alles. En dit wordt vlak voor het einde van de reguliere speeltijd beloond met een prachtige gelijkmaker.

In de verlenging mag Jordy Nanninga moe gestreden en na een prima partij plaats maken voor Sjors de Graaf. Hierna weten de jonkies van Drieborg de wedstrijd helemaal naar zich toe te trekken. Jens Hoekstra passeert op grandioze wijze de sluitpost van de gastheren en Drieborg staan weer op voorsprong.

Het tweede en laatste kwartier van de verlenging geven de Boys uit Nieuwe Pekela steeds meer ruimte weg in een uiterste poging om toch nog langszij te komen. Hier Drieborg goed gebruik van en Sjors de Graaf vergroot koelbloedig de voorsprong naar 4-2 en even later de 5-2.