Feestweek 2024: "Ik was er bij, maar ik weet het niet meer"

17 mei 2024 9:45

“Waar een klein dorp, groot in kan zijn”
Ook in 2024 werd er een Feestweek georganiseerd rondom de datum van Hemelvaart. Aangezien Hemelvaart dit jaar vroeg in het jaar viel, was het lange tijd spannend of de weergoden ons enigszins gunstig gezind zouden zijn. Maar gelukkig was dit het geval.

Op de woensdag werd afgetrapt met een kinderdisco. De kleinsten, maar ook iets groteren, onder ons gingen lekker met de beentjes van de vloer op de discohits van DJ Dennis.

Iets later op de avond werd hetzelfde gedaan op de voute hits, tijdens de Voute Party. Een gezellig feest waar vele mensen de kleding op het thema hadden aangepast. Het was een bonte verzameling van “Vout” geklede mensen. Eén en al gezelligheid!

De donderdagochtend van Hemelvaartdag startte met de kinderspelen. Een aantal spellen werden met de kinderen gedaan, ze mochten gebruik maken van de zeephelling en konden zich laten schmincken. De kinderen hebben zich deze ochtend goed vermaakt.

Op Hemelvaartsmiddag werd traditiegetrouw het Hemeltjefeest-zeskamp georganiseerd. De organisatie lag, net als vorige jaren in handen van de Vereniging Dorpsbelangen Drieborg. Dit jaar was het tevens een afstudeeropdracht van 2 studenten van het Alfa-College Sport en bewegen (Indy Rohde en Yoran Metting). Mede dankzij het fijne weer van die middag en de goede voorbereiding was de zeskamp een geslaagd evenement!

Naast het lessen van de dorst kon tijdens en na de zeskamp de liefhebber ook de honger stillen met een lekkere snack of maaltijd van “Kip van ’t Spit”.

Na de zes spellen van de zeskamp vertrok de menigte naar Buurthuis Noorderlicht om daar de jaarlijkse “Denkersronde” te spelen. De vragen varieerden van chimpansees tot blauwe tongen en menig denker fronste af en toe de wenkbrauwen. Na de denkersronde startte de “Knobbelrit” en maakten de deelnemers, met in de ene hand een beker met dobbelstenen en in de andere een beker met drinken, langs de SV Kantine, Ijsbaankantine en Buurthuis Noorderlicht om zoveel mogelijk punten bij elkaar te “knobbelen”.

De dag werd afgesloten met een feestavond, waarin de muziek wederom werd verzorgd door DJ Dennis en waar ook René Becker nog een moppie kwam zingen. Eén en al gezelligheid op een zonnige, geslaagde Hemelvaartsdag 2024.

De vrijdag stond er een kinderactiviteit op het programma. In de Sporthal in Drieborg was er een “glow in the dark springfestijn”. De aanwezige kinderen sprongen in de donkergemaakte gymzaal met  glow in the dark armbandjes, brillen, haarbanden, schmink op het springkussen, de trampoline en de kast. Het was een supergezellig feest met grote opkomst van kinderen in alle leeftijden, waarbij de aanwezige rookmachine nog even voor een brandalalarm zorgde. Maar dat mocht de pret niet drukken. “Je zet gewoon de muziek een beetje harder en springen maar!”

In de avond was er in de kantine nog gelegenheid om met elkaar FC Groningen naar een mogelijke promotie te juichen. Het juichen heeft effect gehad, want het is de FC gelukt om rechtstreeks te promoveren naar de Eredivisie!

De zaterdag stond in het teken van bloedfanatieke mensen die de wereld wilden tonen in alles de beste te zijn. Eerst was het de beurt aan de kinderen van het dorp om door middels van deelname aan allerlei verschillende spellen en opdrachten een gooi te doen naar de titel “Alleskunner kids”. Uiteindelijk waren alle kinderen in staat de opdrachten tot een goed einde te brengen, waardoor ze allemaal een Alleskunner-medaillie ontvingen. Gefeliciteerd allemaal!

Daarna was het de beurt aan de 15+ers van Drieborg en (verre) omstreken. Een groep deelnemers lieten hun kunsten zien met verschillende opdrachten als stoelendans, eierlopen, limbodansen, kegelen en nog veel meer. Het werd een spannende race tussen de deelnemers waarbij er uiteindelijk 3 finalisten overbleven. Door middel van een schattingsvraag gingen de laatste 2 deelnemers de finale in. Erik eindigde hiermee op de derde plek en hij won een lunchbon van Stadscafé Roegh.

Het finalespel was het alom bekend bierpongspel en daar moest Roelke toch Jordy als haar meerdere erkennen. Roelke won de tweede prijs, een boodschappenbon van Coop Bert Stuut. Uiteindelijk was Jordy degene die er vandoor ging met de titel “Alleskunner”. Hij ontving als hoofdprijs een reischeque ter beschikking gesteld door Klooster Reizen.

Na de “Alleskunner” was daar het moment dat de nieuwe verenigingskleding werd uitgereikt aan alle aanwezige leden, vrijwilligers en sponsoren. Hierover vindt u later op onze website meer informatie én foto’s.

De feestweek 2024 in Drieborg werd afgesloten met een supergezellige feestavond waarbij zangeres Jessy Arjaans en zanger Burdy, "het feestbeest oet Grunn", de mensen in de juiste sfeer op de dansvloer kregen en waar menig drankje vloeide. De slogan van de feestweek wordt dan ook vast door een aantal aanwezigen goed herkend. “Ik was er bij, maar ik weet het niet meer”.

Al met al was het een geslaagde feestweek met een leuk gevarieerd programma. We danken al onze vrijwilligers, sponsoren en aanwezigen voor het mogelijk maken van deze fantastische dagen!

TOT DE VOLGENDE!

Ps, alle foto’s van de feestweek zijn te vinden op onze Facebook-pagina.