Wedstrijdverslagen

12 november 2023
Drieborg 1 - Gieterveen 1
Uitslag: 5-1

Na vorige week een goed resultaat te hebben neergezet tegen, de op dat moment koploper, MOVV ( 2-2 ) stond afgelopen zondag de wedstrijd tegen V.v. Gieterveen op het programma.
Gieterveen staat onder Drieborg op de ranglijst en na vertrouwen uit de vorige wedstrijd te hebben gehaald, hebben de mannen uit Drieborg er alle motivatie voor om de 3 punten in het dijkdorp te houden. Dit laat zich dan ook meteen zien, want na een goede steekpass gaat Tim alleen op de keeper af en hij zet Drieborg, in de 4e minuut, al op een 1-0 voorsprong.

Gieterveen probeert daarna terug in de wedstrijd te komen, maar op het natte en zware veld komt het van beide kanten niet verder dan wat kleine doelpogingen. Toch weet Gieterveen in de 39e minuut de stand gelijk te maken, doordat de verdediging van Drieborg niet helemaal goed staat, 1-1.
Drieborg gaat hierdoor gelijk in de aanval  en maakt in de laatste minuten van de eerste helft meteen drie, stuk voor stuk mooie, doelpunten, twee van Sven en één van Jens. De laatst genoemde liet zien ook in zijn rechterbeen een heel goed schot te hebben.
Ruststand 4-1

De tweede helft was er minder voetbal en meer een strijd op het ondertussen zware veld. Drieborg hield stand en gaf niet veel meer weg en probeerde de voorsprong uit te breiden, dit lukte in de 75e minuut doordat Jens dit keer met zijn linkerbeen zijn tweede goal van de middag maakte.
Eindstand 5-1

Drieborg staat door de winst nu op een 7e plek. Aankomende zondag moeten de Drieborgers naar Finsterwolde voor weer een derby tegen BNC, die op dit moment op een 4e plek staat.
Kortom, een mooi affiche en een kans voor Drieborg om aan te sluiten met de top 5 van de 4e klasse C.

20.JPG   21.JPG   22.JPG

----------------------------------------------------------------------------------------------------
05 november 2023
MOVV 1 - Drieborg 1
Uitslag 2-2
Hieronder de link naar het verslag van Gert Meulman, Rondom de Velden - Voetbal in de Noord Oost:

Opnieuw verlies voor Drieborg 1.
Na een vrij weekend waarin we een gezellig teamuitje hebben gehad, hebben de heren van de selectie deze week hard getraind om een goed resultaat neer te zetten tegen het bezoekende team uit Zuidbroek, ZNC 1.
Na het vorige verlies partij in en tegen Eext, waarin we de wedstrijd wat slap en afwachtend begonnen , maar daarna een hele sterke 2e helft neerzetten, was de hoop dat de heren nu in de gaten hebben dat we een klasse hoger spelen dan vorig seizoen en dat je met minder dan 100% inzet het dit jaar niet gaat redden.

Helaas begint Drieborg, net als in de vorige wedstrijd, niet scherp en ZNC doet dit juist wel. Met een aantal goede steekpasses en scherpe aanvallers van ZNC, staat het binnen 10 minuten al 0-2 voor de bezoekers uit Zuidbroek.
Drieborg heeft door dat het toch iets meer inzet nodig heeft, anders kan dit een grote nederlaag worden.
Het gaat hierdoor ook wat beter, maar ZNC weet door wat concentratieverlies bij de Drieborgers op het einde van de eerste helft nog 2 doelpunten te maken.

Ruststand:  0-4.

Na een goede teamtalk komt Drieborg ondanks de grote achterstand met opgeheven hoofd uit de kleedkamer en laat zien dat wanneer het 100% geconcentreerd is, het team gewoon mee kan in deze klasse. Er is heel veel strijd tussen beide teams en er komen steeds meer kansen voor Drieborg. Dit resulteert ook in een doelpunt van Sven in de 65e minuut, 1-4.
Drieborg blijft druk houden, de duels worden gewonnen en de kansen komen steeds meer. Het gevaar dat ontstaat door zo ver vooruit te voetballen, is dat een tegengoal zo kan vallen. En deze valt dan ook in de 82e minuut, 1-5.
In de laatste minuten maakt Sven nog zijn 2e goal en zet hiermee de eindscore van vandaag op 2-5.

Als Drieborg de rest van het seizoen de wedstrijden zo kan beginnen als de 2e helft, dan is het ongetwijfeld mogelijk om er nog een mooi seizoen van te maken.

Uitslag 3-1

Drieborg start prima en had na een kwartier gewoon met 0-2 voor kunnen staan als 2 dotten van kansen beter in geschoten waren.
We doen niks onder voor de gastheren maar komen door een bal, die wat ongelukkig doorschiet op één van de Siddeburen aanvallers, toch op achterstand. Drieborg blijft best aardig combineren en na een mooi driehoekje tussen Jens, Tim en Sven in minuut 25, krijgt Tim de bal terug en rond netjes af. Zo is de stand weer gelijk.
Direct hierna lijkt Drieborg al op voorsprong te komen. Sven kopt een scherpe voorzet net op de lat en komt hierbij hard in botsing met de doelpaal. Sven kon gelukkig verder en de Siddebuurster doelman weet het doel weer ongeveer recht te krijgen. Dan weer een aanval, een prima schot, maar weer net naast.
Drieborg maakt het Siddeburen niet makkelijk en zo pakken de gastheren, na weer een overtreding op Sjors, de eerste gele kaart van de middag. Vlak voor de rust komt Siddeburen toch op voorsprong door een prima schot in de verre hoek waarbij Dave kansloos was.

In het 2de helft gaat het best gelijk op. Siddeburen wordt alleen iets gevaarlijker. Drieborg krijgt rond het uur nog wel een kans op de gelijkmaker, maar enig fortuin ontbreekt. Even later staat de 3-1 op het scorebord, doordat een aanvaller van de rood-witten de bal wel heel gelukkig mee krijgt. Maar ja.... die tellen ook.
We doen er de laatste 20 minuten alles aan om nog resultaat te behalen, maar ondanks alle inzet wordt er niet meer gescoord.

Na de eerste 2 wedstrijden in de 4de klasse kunnen we tevreden zijn. We hebben aangetoond dat we goed mee kunnen komen en prima voetballen. Er wordt veel de combinatie gezocht en er worden kansen gecreëerd. Achterin staat het aardig en het team is gretig.
Gewoon zo door gaan, dan wordt het een prima seizoen.
En niet te vergeten een compliment aan beide scheidsrechters. Prima gefloten en mooi dat er elke wedstrijd toch weer een scheidsrechter staat.