28 januari 2024:
Heiligerlee 3 - Drieborg 2
Uitslag 2-4
Zondagmorgen werkten de mannen van Drieborg 2 hun eerste competitiewedstrijd van het nieuwe kalenderjaar af, tegen Heiligerlee 3. Op het licht bevroren en hobbelige hoofdveld van de gastheren hadden beide ploegen moeite om het balletje snel rond te laten gaan. Het was Heiligerlee dat het meeste van het balbezit had, waar Drieborg gevaar probeerde te stichten uit de tegenaanval.
Heiligerlee probeerde door de bal te verleggen en met een crosspass de ruimtes achter onze verdediging te bespelen. Veel gevaar stichtte dit echter niet, mede door een sterk keepend optreden van Koen de Graaf. Voorhoedespelers Kevin, Bart en nog eens Kevin probeerden de verdediging onder druk te zetten om zo de opbouw te verstoren. Hun keeper werd daardoor gedwongen door de lange bal, die eenmaal pardoes in de loop van de weggesnelde spits viel. Op snelheid klopte hij onze achterhoede en rondde beheerst af voor de 1-0.
Het antwoord liet niet lang op zich wachten: een paar minuten later zetten Kevin Telkamp en Kevin Weerd een aanval op, waarop laatstgenoemde vanaf rand 16 beheerst in de verre hoek afrondde en de 1-1 ruststand liet noteren.
Na rust kreeg Drieborg meer grip op de wedstrijd en wisten we onze tegenstander beter te bespelen. Met name op de vleugels lag ruimte en buitenspelers Mark Roll en Bart Weeke werden veelvuldig gezocht. Na een uur spelen stuurde de ingevallen Ingve Tjalma Mark Roll diep, die met een mooie dribbel zijn rechterbeen vrij speelde. 1-op-1 bleef hij koelbloedig: 1-2.
In de loop van de tweede helft bereikte het toch al povere niveau van de scheidsrechter een absoluut dieptepunt. Na een zoveelste discutabele beslissing in het nadeel van de bezoekers, ging Bart Weeke verhaal halen bij de leidsman. Die was hier niet van gediend en presenteerde hem de gele kaart. Een wegwerpgebaar van de weglopende Weeke schoot in het verkeerde keelgat en de scheidsrechter maakte een natrappende beweging op de enkels van onze nummer 15. Verbijstering, ongeloof en plaatsvervangende schaamte vochten om voorrang, maar wat er precies in het hoofd van de scheidsrechter omging deze ochtend is met geen pen te beschrijven.
Met 10 man hielden we goed stand en uit een tegenaanval wist Mark Roll met een mooie lob over de keeper voor de 1-3 aan te tekenen. Laatste man Arnout de Groot maakte het nog even spannend door uit een corner de 2-3 traditiegetrouw in eigen doel te koppen, maar vlak voor tijd besliste Kevin Weerd de wedstrijd na een goede loopactie. De eindstand werd hierdoor 2-4, Drieborg 2 klimt zo naar een mooie vierde plek.
Volgende week spelen we uit bij NEC Delfzijl, aftrap 10:00. Komt dat zien!

Uitslag: 1-2

Het tweede elftal reisde zondagochtend door blessures en afmeldingen enigszins gehavend af naar Farmsum voor de vierde competitiewedstrijd van het seizoen. Toch wisten trainers Ingve en Jeroen een degelijk elftal op te stellen in de inmiddels vertrouwde 4-5-1-formatie. De opdracht was de boel achterin dichthouden, waarbij Ingve en Bart zich moesten vrijlopen in de ruimtes tussen de linies en zo proberen elkaar of spits Brian in stelling te brengen.

Het eerste deel van de opdracht werd solide uitgevoerd en de wedstrijd werd goed begonnen met veel balbezit. Ondanks dat Sint Maarten pas volgend weekend is, snoepte de oplettende Ingve de bal van een Farmsummer centrale verdediger af, die zo vrije doortocht naar de keeper had. 1-op-1 faalde hij niet en met een bekeken lobje legde hij de bal over de keeper in het net: 0-1. Vlak hierna spatte een mooi afstandsschot van Kevin uiteen op de deklat. Drieborg kwam zelf verdedigend niet echt in gevaar, maar door een compact spelend Farmsum wisten we zelf ook weinig kansen bij elkaar te voetballen, waardoor de eerste helft langzaam wegkuierde en we met de marge van één gingen rusten.

Naar mate de tweede helft vorderde, sloeg de vermoeidheid toe bij de veteranen van Farmsum. De ruimtes werden groter en met de diep lopende jongens Kevin, Bart, Ingve, Brian en Wesley probeerden we via de vleugels gevaar te stichten. Kevin werkte hard en was nogmaals ongelukkig met een schot op de paal. Met name Bart Weeke werd door zijn teamgenoten een paar keer gevaarlijk in stelling gebracht. Helaas had hij het vizier niet op scherp, waardoor hij kans op kans over, naast of tegen de keeper schoot. Hopelijk kan de ruwe diamant van dit aanstormend talent nog wat worden bijgeslepen en kan het tweede elftal daar nog jaren plezier aan beleven.

Met enkele tegenstoten op de counter probeerde Farmsum gevaar te stichten en de aloude voetbalwet trad in werking. Omdat Drieborg 'm zelf niet maakte, viel de 1-1 via een penalty aan de andere kant. Farmsum probeerde hierna met man en macht een punt te verdedigen, maar onze jongens gaven niet op. Een pass van achteruit schoot door op de op rechtsbuiten hangende Bart Weeke, die alle schroom van zich af speelde door met werkelijk een splijtende bal Ingve vrij te zetten voor een leeg doel. Hij faalde niet en bracht vlak voor tijd de 1-2 eindstand op het bord.

Na deze moeizame overwinning heeft Drieborg nu 9 punten uit 4 wedstrijden, goed voor een verdienstelijke 4e plaats. Aanstaande zondag 12 november spelen we thuis tegen Siddeburen 3, aftrap om 11:00!

Uitslag: 4-0

Na de verliespartij van vorige week was het tweede elftal gebrand om zondag weer drie punten te pakken. Muntendam had haar eerste twee competitiewedstrijden verloren en wachtte dus nog op de eerste punten. Deze kregen ze niet cadeau van de geconcentreerd spelende Drieborgers.

Al snel in de eerste helft vormde zich het spelbeeld, Drieborg ging herhaaldelijk op zoek naar de goal. De verdediging stond solide en via de vleugels probeerden de manschappen van Jeroen Weeke en Ingve Tjalma gevaar te stichten. Echter door onzorgvuldigheid in de passing en afronding bleef de score beperkt. Slechts éénmaal wisten we in het eerste bedrijf het net te vinden. Een goedlopende aanval vanaf rechts werd in de korte hoek koelbloedig afgerond door Brian Doornbos, die de keeper kansloos liet. Eindelijk beloonde hij zijn goede vorm met zijn eerste goal, nadat hij vorige week al een assist verzorgde.

Waar normaal ervaren jongens als Mark Roll, Bart Weeke en Ingve Tjalma het team op sleeptouw nemen, faalden zij de eerste helft allen opzichtig in de afwerking. Inzetten van Mark werden gestuit door de doelman van Muntendam, waarbij Bart en Ingve ondanks een praktisch leeg doel het voor elkaar kregen op respectievelijk de paal en een al gevloerde verdediger te schieten. Blijven trainen, mannen!

Muntendam had hier weinig tegenover te zetten. Enkele counters werden verijdeld door doelman en verdediging, waarbij we ook enig fortuin hadden doordat een afstandsschot op de bovenkant van de lat belandde. De oudere garde van Muntendam konden de beweeglijke Drieborgers niet belopen. Zij lieten zich enigszins kennen door hun onmacht vocaal te uiten op de scheids- en grensrechter, die gewoon prima leiding gaven aan de wedstrijd.

De tweede helft liet een zelfde spelbeeld zien en we voetbalden ondanks de afwezigheid van de geblesseerd geraakte Mark Roll wederom de nodige kansen bij elkaar. Voorzetten vanaf de flanken werden afgewisseld met korte passing door het centrum. Het was Yoran die met een bekeken steekpass Ingve diep stuurde en hem één-op-één zette. Even leek het alsof hij niet genoeg snelheid had om de keeper te passeren, maar hij was toch eerder bij de bal en met een onvervalsde punter verdubbelde hij de voorsprong.

Ingve nam hierna zijn team opnieuw bij de hand. Uit een corner slingerde hij de bal voor de doelmond. De fijne motoriek zat de Muntendammer verdediging even in de weg, waardoor deze de bal pardoes in eigen doel werkte. Uiteindelijk werd het zelfs nog 4-0 door een kenmerkende Tjalma-actie zoals we die in het seizoen 2010-2011 eindeloos hebben gezien. Het was als uit een Wondersloffen van Sjakie-strip hoe hij op rechts zijn man uitkapte, naar binnen dribbelde en met een geplaatst schot beheerst afwerkte. Dit was het laatste wapenfeit van een verder gemoedelijke wedstrijd.

Door de overwinning staan we nu op 6 punten uit 3 wedstrijden. Met de interlandbreak voor de deur en het terugtrekken van WEO 2, zijn we de komende 2 zondagen vrij. Op zondag 29 oktober wordt de competitie hervat, met opnieuw een thuiswedstrijd; om 11:00 wordt er afgetrapt tegen Froombosch 2. Komt allen!

4.JPG  5.JPG  6.JPG

------------------------------------------------------
1 oktober 2023
MOVV 2 - Drieborg 2:
Uitslag: 5-1

Na de goede seizoensstart van vorige week, werkte het tweede elftal afgelopen zondag de volgende competitiewedstrijd af tegen angstgegner MOVV 2. De Midwolders, die vorig seizoen een abrupt einde maakten aan ons mooie bekeravontuur, wisten nog hoe ze ons op onze zwakke plekken moesten bespelen.

Dit bleek dan ook uit het spel. Drieborg miste sterkhouders Arnout de Groot, Sander Spa en Bart Weeke, laatstgenoemde was slechts fit voor alleen de tweede (en derde) helft. Drieborg kreeg geen grip op de jonge en beweeglijke tegenstander. Er werd slap verdedigd en MOVV creëerde kans op kans. Het was te danken aan de uitstekend keepende Mark Kok dat de gastheren maar tweemaal scoorden voor rust. De ongelukkig spelende Iwan Abels werkte eerst een voorzet in eigen doel en bij de volgende hoge bal was hij zijn directe tegenstander kwijt, die eenvoudig de 2-0 kon binnenwerken. Op slag van rust deed Drieborg wat terug. De hard werkende Rowin Meijer bediende opkomende rechtshalf Pascal Abbas op maat, die beheerst de 2-1 in de korte hoek afwerkte.

Na rust was het spel niet veel beter. Het was een dermate collectief falen dat zelfs de reservebank liet het afweten. Onze wisselspeler was niet bereid de tweede helft te vlaggen, waardoor noodgedwongen een MOVV supporter het stokje letterlijk en figuurlijk moest overnemen, die dit overigens sportief deed. Drieborg verloor bijna elk duel en was niet bij machte nog enig gevaar te stichten voor het doel van MOVV, dat ons overklaste en zelf wederom vele kansen bijeen voetbalde. Ze wisten ondanks wederom een sterk optreden van Mark Kok nog driemaal te scoren, resulterende in een 5-1 verliespartij.

Drieborg 2 moet aanstaande zondag uit een ander vaatje tappen om dit bij een eenmalige off-day te houden. Dan staat om 11:00 de thuiswedstrijd tegen Muntendam 3 op het programma, dat na 2 wedstrijden nog op 0 punten staat. Hopelijk kunnen we dan weer drie punten bijschrijven!

1.JPG  2.JPG   3.JPG

4.JPG  6.JPG  5.JPG

8.JPG  9.JPG  10.JPG

11.JPG  12.JPG  13.JPG

7.JPG

--------------------------------------------------------------------------------------------------
24 september 2023
Drieborg 2 - NEC Delfzijl 2: 7-1

Zondagmorgen trapten onze mannen van het tweede af voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Op voorhand een moeilijk affiche tegen het tweede elftal van de Neptunia Eems Boys Combinatie Delfzijl, daar zij al eens geproefd hadden aan het kampioenschap van de vijfde reserveklasse. Echter werd het de gehele wedstrijd niet spannend door een goed en volwassen spelend Drieborg 2.

Leider Jeroen Weeke toverde een tactisch huzarenstukje uit de hoge hoed met een 4-1-4-1-opstelling. Vooral de ruimtes tussen de linies moesten worden bespeeld met vrije rollen voor Mark Roll en Steffan Kuiper achter uitkaatsende spits Kevin Telkamp. De flanken werden bestreken door kilometervreters Sander Spa en Pascal Abbas.

Na een mooie pass van achteruit liet Abbas zijn directe tegenstander de hielen zien en gaf de bal op een presenteerblaadje af op de inlopende Mark Roll, die eenvoudig de 1-0 binnenliep. NEC Delfzijl bleek gedurende de wedstrijd niet bij machte iets tegenover het aanvalsspel van Drieborg te zetten. Enkele speldenprikjes met diepe ballen in de hoek stichtten weinig gevaar.

Drieborg liet het balletje vlot rondgaan en oefende meer en meer druk uit op de zoekende tegenstander. Een hoge voorzet vanaf links werd getracht weg te koppen door NEC-linksback Martin Steenbergen, maar doordat hij de bal verkeerd op het hoofd kreeg promoveerde hij deze bal tot een doelpunt in eigen goal: 2-0. Even later maakte hij zijn kolderieke actie weer goed door een poging van de doorgebroken Brian Doornbos met een uiterste krachtsinspanning van de doellijn te sliden. Op slag van rust tekende Steffan Kuiper met een geplaatst schot aan voor de 3-0.

Na rust bleven de doelpunten vallen als rijpe appelen. Mark Roll schoot uit een corner met een heerlijke dropkick raak voor de 4-0. NEC bracht met enkele jeugdspelers vers bloed binnen de lijnen en de jonge maar behendige Delfzijlsters wisten in een tegenstoot de 4-1 bij elkaar te voetballen. Drieborg bleef wel het meeste van het balbezit houden en voetbalden via vlot combinatiespel en onder andere twee puntgave assists van Sander Spa nog 3 goals bij elkaar via tweemaal Steffan Kuiper en nogmaals Mark Roll, waardoor beide goalgetters hun hattricks vervolmaakten en de 7-1 eindstand op de het scorebord aftekenden.

Al met al was het een sportieve wedstrijd en een perfect begin aan de competitie. De Delfzijlsters dichtten ons in de kantine zelfs een rol als titelkandidaat toe. Zo ver wil de redactie nog niet gaan, maar met deze spelersgroep belooft het seizoen wel veel moois te brengen. Volgende week staat een zware uitwedstrijd tegen de jonge ploeg van MOVV 2 op het programma. Hopelijk kan ons tweede elftal deze goede start dan een mooi vervolg geven!

Verlies voor Drieborg 2 in eigen huis

Drieborg 2 - Heiligerlee 3 (zon)

Zondagmorgen speelden de op papier gelijkwaardige tegenstanders Drieborg 2 en Heiligerlee 3 tegen elkaar, daar de stand in punten nagenoeg gelijk was. Het spel gaf echter duidelijk een ander beeld van de krachtsverhoudingen. Heiligerlee maakte de dienst uit op het Lubbert Bruins Sportpark. Door vele blessures, afwezigen en uitgeleende spelers moesten de mannen van het tweede roeien met de riemen d... meer ยป

• 14 april 11:00