Beste sportvrienden,

Deze week hebben we vanuit de overheid en de veiligheidsregio aanvullende en aangescherpte maatregelen ontvangen ten aanzien van de Corona-crisis. We willen u graag op de hoogte houden van de recente ontwikkelingen.

Voor onze sporten geldt in de komende drie weken in elk geval het volgende:
Geen publiek meer toegestaan bij het sporten.
Alle sportkantines gaan dicht.

Hieronder kunt u een overzicht vinden van een selectie van veel gestelde vragen.

Worden de voetbalcompetities voortgezet?
Ja. Alle amateurvoetbalcompetities in zowel het veld- als zaalvoetbal blijven ook de komende drie weken doorgaan volgens het huidige speelschema. Het is veilig en verantwoord om te blijven voetballen, mede dankzij de protocollen die de afgelopen periode zijn opgesteld en uitgevoerd om een verantwoorde sportbeoefening mogelijk te maken en te houden. Ook is het geen garantie dat er over drie weken wel weer met publiek gevoetbald mag worden. Daarom blijven we voetballen, zolang het mogelijk en verantwoord is.

Ik rijd mijn kind (t/m 19 jaar) naar een uitwedstrijd, ben ik dan ‘’publiek”?
Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdspelers (t/m 19 jaar) vallen de benodigde chauffeurs onder de teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.

Ik rijd mijn kind naar een thuiswedstrijd of training ben ik dan “publiek”?
Ja. Als kinderen sporten op de eigen accommodatie dan vallen de chauffeurs niet onder de teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken naar de training/wedstrijd.

Wat mag er wel in de kantine?
De sportkantine kan gebruikt blijven worden voor verenigingsactiviteiten die ondersteunend zijn aan het voetbal. Denk hierbij aan:
Wedstrijdsecretariaat
Bestuurskamer
Operationeel commissie overleg
Eigen trainingen en cursussen (o.a. trainers, scheidsrechters)
Verenigingsrechtzaken (ALV’s etc.)

Hierbij is het uitgangspunt dat de horeca in de kantine gesloten blijft en er geen toeschouwers/publiek zich in de kantine begeven. Daarnaast gelden de algemene coronamaatregelen m.b.t. het aantal toegestane personen in binnenruimtes.

Er mogen aan vrijwilligers en begeleider wél consumpties worden aangeboden.

Wat nou als er iemand van het team positief test?
Bij een positieve test binnen een team tijdens de competitie, bepaalt de GGD op basis van bron- en contactonderzoek de gevolgen voor de rest van het team. Als spelers tijdens een wedstrijd niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon verblijven, wat in de regel zo is, dan zal de GGD teamgenoten zien als “overige niet nauwe contacten”. Deze spelers mogen blijven deelnemen aan wedstrijden maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt. Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid!
Een positief geteste speler neemt geen deel aan trainingen, wedstrijden en/of andere clubactiviteiten en volgt de richtlijnen die vanuit de GGD worden opgelegd.

We zien in onze omgeving de besmettingen steeds dichterbij komen en willen daarom als vereniging in de komende tijd onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nog duidelijker gaan nemen. We zullen ons als bestuur gaan beraden wanneer en op welke wijze we de periodieke Algemene Leden Vergadering kunnen gaan plannen.

Het Bestuur S.V.Drieborg