Rondweg 4
9663CR
NIEUWE PEKELA
tel. 0597-645374

Voor de tweede keer deze week speelt Drieborg tegen PJC, dit keer uit in Nieuwe Pekela. Afgelopen donderdag won Drieborg thuis nog met
6-1 van PJC en pakte belangrijke punten richting handhaving in de vierde klasse. Bij winst vandaag kan Drieborg zich helemaal veilig spelen, kortom een hele belangrijke wedstrijd voor de heren uit het dijkdorp. Ondanks dat het afgelopen donderdag een ruime overwinning was, weet Drieborg dat PJC een aantal goede spelers heeft en het zeker geen makkelijke wedstrijd gaat worden. De wedstrijd begint dan ook zoals verwacht heel gelijk op. Beide teams willen aanvallen, maar het leidt nog niet tot grote kansen.
Tien minuten voor rust krijgt Drieborg een vrije trap. De keeper weet deze niet goed vast te pakken en zoals zo vaak staat Mark Roll weer op de goede plek en zorgt ervoor dat Drieborg met een 0-1 stand de rust in gaat.

Direct na rust maakt PJC al gelijk, de PJC speler schiet met een volley de bal geweldig in, 1-1.
Drieborg krijgt in de tweede helft meer de overhand en PJC moet meer verdedigen. Rond de 70e minuut krult Jens vanaf randje 16 meter de bal in de verre hoek en maakt eindelijk de 1-2. Drieborg blijft aanvallen en PJC komt er niet echt meer uit. Tien minuten later maakt Jens dan ook de 1-3 en zijn tweede van de dag.

Dit is ook de eindstand van deze wedstrijd, waardoor Drieborg ook volgend seizoen zeker is dat het in de 4e klasse mag spelen. Een hele mooie prestatie van het jonge team uit het kleine dijkdorp. Door wat gunstige uitslagen op de andere velden staat Drieborg zelfs op een gedeelde 5e plek op dit moment.

Op 5 mei komt MOVV, dat nog kans op het kampioenschap heeft, op bezoek. Weer een uitdaging voor de Drieborgers om te laten zien dat ze in de 4e klasse horen en mee willen doen om de bovenste plekken.