Zuiderstraat 23 A
9649CK
MUNTENDAM
tel. 06-48720276

Doordat zowel het tweede als het derde behoorlijk gehavend zijn door blessures en afwezigen, reisden we zondagochtend met een combinatie-elftal af naar Muntendam. Het lentezonnetje straalde heerlijk over de grasmat, het veldspel zelf iets minder. Ondanks het rommelige spel over en weer wist Drieborg wel het overwicht te creëren. Derde elftal spelers Sven en Martin bewezen elkaar blindelings te kunnen vinden. Een dieptepass van eerstgenoemde werd al vroeg in de eerste helft door Martin op waarde geschat, die hij beheerst met een volley binnenwerkte voor de 0-1.

Muntendam creëerde wel enkele kansen, maar sluitpost Mark Kok stond samen met onze verdediging goed hun mannetje. Gelegenheidslinksback Mart Bakker had grootse moeite om de gevaarlijkste aanvaller van de gastheren te bedwingen, maar slaagde hier toch aardig in door hem van het scoren te houden. Zelfs aanvallend droeg hij zijn steentje bij met een schot vlak voorlangs en één op de paal.

Drieborg probeerde met een snelle dieptepass gevaar te stichten tegen de seniore verdediging van Muntendam. Zowel Rowin Meijer als Bart Weeke werden zo één-op-één vrijgezet voor de keeper. Ondanks dat zo'n voetbaldoel ruim 7 bij 2 is, presteerden beide heren het om de bal recht tegen de aan de grond genagelde doelman aan te schieten. Ook Ingve Tjalma werd meerdere malen vrijgespeeld, maar zijn pogingen uit de tweede lijn verdwenen hoog over het doel. Gelukkig had Martin het vizier wel op scherp staan. Met een dribbel vanaf de achterlijn speelde hij zichzelf vrij, waarna hij vlak voor rust de 0-2 liet aantekenen.

Aan de thee waarschuwde de leeggespeelde Mart onze manschappen dat Muntendam na rust snel zou willen gaan scoren. Zijn woorden kwamen uit: een paar minuten in de tweede helft werkte een Muntendammer de bal keurig in de onderhoek. Helaas voor hem wel in eigen doel, waardoor we op een comfortabele 0-3 voorsprong kwamen.

Even leek het nog spannend te worden nadat Arnout een Muntendammer aanvaller in het zestienmetergebied lanceerde. Mark Kok wist de strafschop echter met een knappe reflex te keren. De aansluiting door de thuisploeg bleef hierdoor uit en ook mentaal gezien was het verzet gebroken. Ondanks een paar kleine kansen over en weer, werd er niet meer gescoord. Al met al een verdiende overwinning voor de Drieborgers, waarmee we op een nette vierde plaats staan!